NTR Kwesties, zondag op NPO radio 1, over godsdienstige opvoeding

Kwesties over religie in de opvoeding 

Uitzending: zondag 27 augustus 2017, 20.00 uur op NPO Radio 1

Naar de zondagschool, op Koranles en Joodse lessen volgen… Hoe eerder je jouw kind leert over religie, hoe beter. Is dat goed of slecht voor het kind? Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat religie het mooiste is wat je jouw kind kan meegeven. Andere ouders vinden weer dat kinderen met rust moeten worden laten tot hun 18e jaar. Kunnen kinderen rationeel beslissen over geloofsaspecten? Benadeel je het kind als je diens belevingswereld beïnvloedt met religie? Is het niet zielig voor je zoon om hem uit religieuze overtuiging te laten besnijden wat later niet terug te draaien is?

Marianne presenteert de gehele uitzending. Ze spreekt met jongeren en ouders, gelovigen en ongelovigen over religie in de opvoeding.

Te gast: Inge Bosscha (oprichter http://www.dogmavrij.nl, geloofsgetraumatiseerd), Arjan den Besten (student, atheist), Anil Kumar (bestuursadviseur gemeente Den Haag, gereformeerd).

Over Kwesties
‘Kwesties’ is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Discussieer mee!
Praat mee met ons op Twitter: @kwesties_ntr en gebruik de hashtag #kwesties
Kijk mee via de livestream op onze Facebookpagina.

 

Bron

Ik ben gevraagd om live mee te debatteren in de studio. Ik had dit graag willen doen, maar het lukt me qua energie niet om ’s avonds nog met het openbaar vervoer te reizen en te debatteren. Daarom zal ik bij de start van het programma (20:00 uur), live worden geïnterviewd door Marianne van den Anker. Ik ben dus niet aanwezig in de studio, maar ik doe wel mee. 🙂

>KLIK HIER< om een Facebookfilmpje te zien waarin ik (in 3 minuten) mijn standpunt alvast deel.

 

About Inge Bosscha

Aandachtig, openhartig, (zelf)kritisch en verbindend. Trainer, coach en inspirator. Deskundige op het gebied van (het loslaten van) aangeleerde religieuze dogma's en belemmerende overtuigingen.

2 Responses

  1. Hans

    Ha die Inge,

    Je bent best wel knap als ik zo dat Facebookfilmpje bekijk. Maar dat even terzijde. Misschien kun je het onderwerp iets breder maken dan alleen religie in de opvoeding? Het gaat er natuurlijk om wat geef je een kind mee in de opvoeding en hoe ver moet je daar in gaan. Dat speelt net zo goed voor niet religieuze gezinnen. Ook deze hebben een set van waarden en normen die ze hun kinderen willen meegeven. Het gaat er m.i. om dat kinderen hiervan nooit het slachtoffer mogen worden. Het kind van de rekening zeg maar. En dat is nog vaak verduveld moeilijk. Hoe doe je dat? Religieus of niet religieus. Thats the question. De besnijdenis verdient daarbij speciale aandacht, omdat deze handeling onomkeerbaar is. Mag je een kind op jonge leeftijd verminken uit godsdienstige overwegingen? Ik ben benieuwd. Ga zondag wel even luisteren.

    Groet, Hans.

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.