Boekentips

Op deze pagina noem ik boeken die voor mij zeer waardevol zijn (geweest).
Ben je op zoek naar een boek, volg dan vooral je eigen gevoel, zoek een boek uit dat JOU aanspreekt en kijk zeker ook verder dan mijn boekenlijstje lang is. Ieder mens is anders. Wat voor de één steunend is, kan de ander als beperkend ervaren. Eigenlijk net als met religie. 😉

Ik heb de boeken onderverdeeld in 10 thema’s. Klik op de afbeeldingen om naar de beschrijving van de betreffende boeken te gaan. 

20220120_161133 (1)
1. Boeken over trauma door religie
Boeken die denkpatronen blootleggen en aanmoedigen om anders/ruimer te denken
2. Boeken die denkpatronen blootleggen en aanmoedigen om anders/ruimer te denken
boeken over omgaan met emoties
3. Boeken die helpen om met (oude) emoties om te gaan en meer in contact met je gevoel te leven
4. Boeken die anders tegen de Bijbel en religie doen aankijken
5. Boeken met een christelijke en/of spirituele invalshoek
6. Boeken van ervaringsdeskundigen (op het gebied van kerk- en/of geloofsverlating)
7. Boeken die bijdragen aan herkenning en bevrijding van de onderdrukte vrouw(elijkheid) en seksualiteit
8. Boeken over narcisme
9. Boeken over ouders
10. Boeken voor professionals

7 Responses

 1. Je hebt een vlotte manier van beoordelen, die erg aanspreekt. Dat boek over grenzen vind ik zelf ook heel goed alleen vraag ik me af hoe je dat zelf doet. Je moet wel een fabelachtig werkvermogen hebben om je door al die boeken heen te werken en vervolgens een blog als deze bij te houden. Petje af. Je zou bijna geloven dat het hebben van deze blog je “werk” is. 🙂

 2. Johan Nijhof

  Zwervend op internet vond ik enkele Engelstalige titels die zeker in het lijstje horen. Marlene Winell Ph.D, veelgeprezen auteur over RTS (religious trauma syndrome) schreef de bestseller: Leaving the Fold (Verlaten van de kudde).
  Janet Heimlich schreef: “Breaking their Will”, over wat de dwang in de opvoeding kinderen en bijv. homoseksueel geaarden aandoet.

 3. SK te Z

  Mooie lijst met titels. heel gevarieerd. ik weet dat er een tijd is dat ik het doodeng vond om iets buiten ‘het dogma’ te lezen. Het gaat stukken beter :).
  Een aanbeveling voor als je die niet kent: Elsemarieke Kuiper-Koppe getiteld, ADIEU! Herstel na geestelijk misbruik: hoe pak je dat aan?’ Ze heeft er ook een werkboek bij. Toen ik net ‘uit de kudde’ gestapt was heb ik bij haar de cursus ‘ADIEU! gevolgd. Heeft mij erg goed gedaan. Top wat je hier doet Inge en Jammer dat het nodig is. Groet

 4. Marlies

  Mooie lijst met boeken. Graag wil ik Guy P. Harrison onder de aandacht brengen. Hij schreef de 50-series (50 simple questions for every christian; 50 reasons people give for believing in a god; 50 polulair beliefs that people think are true), en boeken over denkvaardigheden (Think; Good thinking; Think before you like) en meer. Fijne, toegankelijke, positieve toon, een aanvulling.

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.