Nieuw! Steun bij impact sekte

Je zou maar een kind hebben met wie je steeds minder contact krijgt, omdat deze onder de indruk – en invloed – van een (mogelijke) sekte is. Hoe ga je daarmee om? En waar kan je heen met je onzekerheid en zorgen?

Je zou maar een ouder hebben die alle vormen van contact verbrak toen deze zich jaren geleden aansloot bij een sekte. Met wie kan je praten over je gevoelens en het gemis?

Vanaf vandaag is er een steungroep voor allen die verlies ervaren doordat een geliefde in de greep van een (mogelijke) sekte is of dreigt te komen.

Een kleine groep om mensen met grote zorgen te steunen

Doel: lotgenoten samenbrengen en expertise op dit vlak bundelen.

Doelgroep: lotgenoten, maar ook – om hen te steunen – ervaringsdeskundigen (ex-sekteleden), RTS-deskundigen, sekte-deskundigen en andere relevante deskundigen, die belangeloos willen meedenken en steunen.

De steungroep is door iedereen te vinden op Facebook, maar alleen leden kunnen de berichten lezen en zien wie er lid is. Wanneer je tot de doelgroep behoort en lid wilt worden, kan je een lidmaatschapsverzoek indienen.

De steungroep is opgericht door dezelfde beheerders als de DogmaVRIJplaats, namelijk Joost, Veerle en ik.

Willen jullie deze informatie zoveel mogelijk delen in jullie netwerk? Je weet nooit wie je daarmee helpt. Enorm bedankt!

Liefs, Inge


Op Dogmavrij kan je lekker gratis lezen zonder reclame of betaalmuur. Zo sluiten we niemand buiten. Neemt niet weg dat er – naast veel liefde – tijd en geld in deze website wordt gestoken. Heb jij misschien iets (gehad) aan de artikelen, de series, de steungroep of andere projecten? Zou je dan willen overwegen om dit werk te steunen? Dat kan via  http://petje.af/ingebosscha Dank je wel!

About Inge Bosscha

Aandachtig, openhartig, (zelf)kritisch en verbindend. Trainer, coach en inspirator. Deskundige op het gebied van (het loslaten van) aangeleerde religieuze dogma's en belemmerende overtuigingen.

3 Responses

 1. Internettoerist

  Dag Inge,

  In de titel van dit bericht staat ‘nieuw !’. Er wordt hier dus onderscheid gemaakt tussen godsdiensten en sekten, als ik het goed begrijp.

  Als ik met veel godsdienstige gelovigen spreek, dan zijn dat in mijn ogen vaak sekteleden. Wel erkend door de overheid, maar ziekelijk kortzichtig en fanatiek. Toch worden dit “kerken” of “godsdiensten” genoemd. Andere, kleinere groepen, die even fanatiek en kortzichtig zijn als de vorige, worden dan wel een sekte genoemd.
  Zelfs sommige “feministen”, de nieuwe “woke”-beweging en andere, neigen in mijn ogen ook sterk naar het sektarische (zeer fanatiek, ziekelijk kortzichtig en zeer onverdraagzaam).

  Wanneer spreken jullie van een sekte? Wanneer gaat een geloof of overtuiging over in een sekte? Of volgen jullie de overheid daarin (waar geen logica in zit, toch niet in België 😀 )?
  Kan/wil je dit een beetje toelichten a.u.b.?

  Vriendelijke groet

   1. Internettoerist

    Inge,

    Jullie benadering – zonder een “exacte” definitie – lijkt mij ook de meest wijze en gezonde manier.

    Je hebt mijn vraag perfect begrepen en beantwoord. 🙂
    Hartelijke dank voor jouw toelichting.

    Vriendelijke groet

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.