Losing My Religion avond in Amersfoort | 15-02-2019

Lieve familie, vrienden en belangstellenden,

Op 15 februari organiseert Bob Venus de tweede editie van Losing My Religion bij De Nieuwe Erven in Amersfoort. Losing My Religion is een evenement waarbij kerklozen en zoekers hun verhaal doen. Verhalen over verlangen, afstand nemen en tussen de scherven op zoek zijn naar het Mozaïek. Wat nemen ze mee? Wat laten ze achter? Kortom, een avond over geloofstwijfel en geloofsverlies, voor (klein)gelovigen en (misschien) niet meer gelovigen.

Het is nadrukkelijk géén (stiekeme) evangelisatie-avond, maar een avond waarop volop ruimte gegeven wordt aan persoonlijke beleving. Dit gebeurt aan de hand van acht verhalenvertellers, muziek van de band Boeije, kunst van Julia Noordlander en Froukje van de Weg én een lezing waar Bob mij voor gevraagd heeft. En uiteraard zei ik ja.

Miskenning en erkenning

Mijn lezing zal gaan over miskenning en erkenning. Ik ga inzoomen op veelgehoorde ‘foute’ uitspraken tussen kerkverlaters en kerkblijvers. Deze uitspraken gaan onder andere over de psyche, het proces, het hart en de intenties van de ander. Maar ook uitspraken waarmee als het ware een (levensbeschouwelijke) machtsstrijd wordt aangegaan komen aan bod.
Ik zal uitleggen waarom deze ‘foute’ uitspraken gevoelens van pijn en miskenning kunnen oproepen én alternatieven bieden waarmee je elkaar kunt erkennen.
Doel van mijn lezing is een bijdrage leveren aan meer begrip voor jezelf en de ander, met als kernwaarden: bestaansrecht, ruimte en erkenning.

Ik zou het fantastisch vinden wanneer twijfelaars, zoekers en exgelovigen komen luisteren samen met hun gelovige familie en vrienden. Voor iedereen is ruimte. Ruimte voor de eigen inzichten, ruimte om te ademen, ruimte om te zijn.

Het is een avond om je te laten inspireren. Ben jij er ook bij? Neem je (ex)gelovige familie en vrienden gerust mee!
Aanmelden is gewenst en kan bij Bob, via ikpionier@gmail.com of via http://www.facebook.com/wijzinzoekers. De kosten bedragen €7,- en betaling kan contant aan de kassa.
Het lijkt me fijn je te ontmoeten!

Dit is de tweede Losing My Religion avond. De eerste was in oktober 2018 en rond die tijd verscheen ook een interview met organisator Bob Venus in het AD. Je kunt dat hier >KLIK< lezen. LET OP: in dit artikel wordt ten onrechte gesproken over een gespreksavond. Dat is Losing My Religion niet! Het is meer een luister- en inspiratieavond.

Vergeet je niet aan te melden!

About Inge Bosscha

Aandachtig, openhartig, (zelf)kritisch en verbindend. Trainer, coach en inspirator. Deskundige op het gebied van (het loslaten van) aangeleerde religieuze dogma's en belemmerende overtuigingen.

1 Response

  1. Aaltje

    Wat supergoed zo’n avond!! Hoop op veel belangstelling en veel herstellende wonderen. Zie er naar uit. Heel veel succes Inge en anderen!

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.