4 tips voor eindeloos strijden en lijden

 

4 tips voor een leven lang strijden en lijden. Uiteraard volledig dogmavrij.

 

 

1. Ontken alles en wijs altijd naar de ander. Als zij zeggen dat jij óók je dogma’s hebt, wijs deze gedachte dan af als HUN dogma over jou.

 

2. Voel je beter dan zij. Veel beter. Zij hebben immers die muurtjes nodig, jij niet meer. Jij bent een echte vrijdenker en eindelijk een ECHT mens. Jij loopt onder de open hemel en ziet de sterren veel beter dan zij. Schud je hoofd harder om hen dan zij dat om jou doen.

– Oh? Is het een wedstrijdje hoofdschudden?
– Ja.

 

3. Blijf. Discussiëren. Over. Alles. Zorg dat jij stelliger verkondigt dan zij. Probeer hen net iets overtuigender te redden van hun foute levensvisie dan zij jou.

– Oh? Is het een wedstrijdje ‘levens redden’?
– Ja. Duh. Alles is liefde, baby.

 

4. Voel je pas erkend wanneer ZIJ jou erkennen. Zo kan je gegarandeerd een leven lang lijden.

 

 

Gratis bonustip:

5. Om volledig in jouw zelfgekozen weg en in jezelf te geloven, zal je te allen tijde moeten neerkijken op de (weg van de) ander.

– Is dat de enige manier?
– Ja.

De enige manier om een leven lang te strijden en te lijden.

 

Gegarandeerd.

About Inge Bosscha

Aandachtig, openhartig, (zelf)kritisch en verbindend. Trainer, coach en inspirator. Deskundige op het gebied van (het loslaten van) aangeleerde religieuze dogma's en belemmerende overtuigingen.

3 Responses

 1. J.B. (Hans) van der Waal

  Waarom moet je erkend voelen. Zolang je ’s morgens jezelf recht in de ogen kan kijken moet je helemaal niets van de mening van anderen aantrekken, mijn moeder had een hele wijze spreuk “je wordt nooit door iets goeds overreden maar altijd door een strontkar.

 2. Joost

  Goed opgeschreven, kan het alleen maar beamen.
  Als je dat doet voer je een levenslange strijd tegen andere mensen en jezelf omdat je in een leugen leeft en geen onderscheid meer kunt maken tussen je eigen gevoel en dat van een ander.
  Het is je eigen leven tot een hel maken maar ook dat van anderen en als je pech hebt ga je ook nog naar de hel omdat je net die ene keer te weinig met je hoofd hebt geschud, of het behaagde de bedenker van de hel om je daarin te gooien, want dat was altijd al je bestemming.
  Ik kan evenzo het hele verhaal brengen met liefdevolle woorden maar de strekking zal hetzelfde zijn.
  Het geheim zit in het feit dat je zelf zonder hulp van buitenaf van andere mensen kunt houden en dat het geven van naastenliefde geen goedkeuring behoeft van iets of iemand dan van degene die het ontvangt.
  En wat een mooie/hartverwarmende website.

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.