Steun en begeleiding voor kerkverlaters

 

Lieve vrienden en volgers van Dogmavrij,

Vandaag is een bijzondere dag voor mij. Ik heb een grote stap gezet en dat heb ik aan JULLIE te danken.

Toen ik in 2015 mijn allereerste stukje schreef over het loslaten van aangeleerde religie, kon ik niet vermoeden dat dit herkenning zou oproepen bij zoveel mensen.

De enige manier waarop ik daarachter kwam, was doordat jullie het me zelf lieten weten. Dankzij JULLIE ontdekte ik dat er een grote groep mensen is die zich onderdrukt, veroordeeld en soms zelfs getraumatiseerd voelt door de godsdienstige opvoeding die ze moesten ondergaan.

Zojuist heb ik mij bij de Kamer van Koophandel in Middelburg laten registreren als trainer en coach voor kerkverlaters en anderen die zich in hun persoonlijkheid onderdrukt voelen. (Bijvoorbeeld door een emotioneel niet beschikbare ouder of een narcistische partner.)

Met dezelfde passie en gedrevenheid als waarmee ik de groeiende hoeveelheid werk de afgelopen jaren heb gedaan, heb ik nu de volgende stap gezet.

Omdat mijn doelgroep in het hele land zit, geef ik emailcoaching, telefonische coaching en ontwerp ik momenteel digitale cursussen. Ook komen er landelijke en regionale themadagen en workshops. Dit laatste vraagt nog tijd om verder te ontwikkelen, maar er liggen al veel (uitgewerkte) ideeën op de plank. 🙂

In Zeeland, mijn woonomgeving, geef ik ook wandelcoaching. Mijn eerste klanten hebben zich al aangemeld.

Ik ben zo blij dat alles op z’n plek valt in mijn leven. Alle opleidingen en cursussen die ik ooit volgde, zijn allemaal toepasbaar voor mijn doelgroep. En deze doelgroep, jullie, kwam vanzelf naar me toe. <3

Dank jullie wel dat jullie me lieten weten dat jullie bestaan door likes, reacties, mails, telefoontjes, ontmoetingen…

Iemand zei me laatst dat haar leven positief veranderd is door het lezen van de verhalen op Dogmavrij. Ook mijn leven is positief veranderd door jullie.

Ik ben zo vrij te concluderen dat er zegen rust op dit werk. 🙂

Dank jullie wel!

Wanneer je je op mijn nieuwe site inschrijft voor de nieuwsbrief (max 1 x per maand & geen spam), ontvang je de gratis module ‘veranderen van binnenuit’. Van harte welkom op mijn nieuwe site! http://www.ingebosscha.nl

Wanneer je mijn nieuwe Facebookpagina een like geeft, ontvang je het miniboekje ‘begrepen ze me maar’. Een korte, inspirerende tekst voor creatievelingen, non-conformisten en unieke, maar vaak onbegrepen mensen.

https://www.facebook.com/denkjevrijvoeljevrij/

Dus: schrijf je in voor de nieuwsbrief EN geef op Facebook een dikke like voor mijn nieuwe pagina.

Enorm bedankt! 😍

Veel liefs,
Inge

 

PS: Ik trakteer! Neem er gerust twee, er is genoeg. 😉

champagne-237239_960_720

About Inge Bosscha

Aandachtig, openhartig, (zelf)kritisch en verbindend. Trainer, coach en inspirator. Deskundige op het gebied van (het loslaten van) aangeleerde religieuze dogma's en belemmerende overtuigingen.

9 Responses

 1. marieke visser

  Gefeliciteerd!!! Echt goed bezig! Je zult zeker voor heel veel mensen iets betekenen, dat weet ik omdat je dat ook al jaren doet! Veel succes, lieve Inge.

 2. Anoniem

  Heel mooi Inge, en niet alleen voor jou, maar ook voor de kerkverlaters in spe. Eindelijk is er hulp voor hen, Ik zie een smiley staan achter “Ik ben zo vrij te concluderen dat er zegen rust op dit werk”, maar wat is, zo vraag ik mij als godloochenaar af, nou eigenlijk ten diepste “zegen” De oude Grieken gebruikten “eulogia”, feitelijk. “het goed zeggen”, maar ik vermoed dat er in het algemeen veel te weinig wordt nagedacht over wat een zegen impliceert. Logischerwijze kan hij geen effect hebben, en kan het heil niet via woorden, een handgebaar of een zwaaiend wierookvat op een derde worden overgebracht, We zullen het allemaal zelf moeten doen, en daar schijn je ‘wonderwel’ in geslaagd te zijn,
  Veel succes toegewenst, maar eigenlijk is ook dat een vorm van zegen nietwaar?
  Dus het vertrouwde ‘leefze’ dan maar,
  hartelijke groet,
  Johan

  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 3. wat een prestatie lieve Inge, mooi hoe jij jezelf presenteert en inhoud en vorm gaat geven aan dit levenswerk. Ik hoop met je te gaan samenwerken. Liefs en proost op dit behaalde succes, Anne Nowee

 4. Verena Post

  Hoi Inge, wat goed van je om deze stap te zetten. Gefeliciteerd en proost 🙂 Ik denk dat je veel kan betekenen voor de mensen!!! Heel veel succes met je nieuwe bedrijf( je) . Groetjes Verena

Jouw reactie kan anderen tot steun zijn.